torsdag 29 september 2011

Garn garn garn !

Kan någon förklara för mig varför man köper nytt garn hela tiden när man redan har så mycket? Är det en sjukdom ; ) eller kan det bero på att jag har jobbat i en garnaffär, ja vilket som så får jag nog snart sätta ett garnstoppköp för mig, men det kommer inte att bli lätt, abstinensbesvär! = (

måndag 26 september 2011

Sjal!

Jag har stickat en sjal till ett av barnbarnen, den var jätterolig att sticka och gick fort eftersom det var 7:ans stickor och Stephanie blev jätteglad för den.

Min helg!















Ihelgen har vi varit på Klinte marknad och sedan var vi och plockade svamp i skogen, det fanns gott om svamp så jag la in svamp i ättikslag och vi stekte svamp, vi har även torkat svamp.

onsdag 14 september 2011

Det var en gång en låda!

Lådan
Jag fick en trälåda av min dotter som dom tänkte elda upp, men sen kom hon att tänka på sin mamma ; ) Jag blev glad för den och fick genast ideer om vad jag skulle göra med den, från början skulle jag bara använda själva lådan, men tänkte sen att jag skulle kunna göra något med locket också. Skrev med fransk text på båda och hade liggandes en broderad klocka som jag fått av en vän, (den skulle jag nog inte andvända mer för den hade blivit solkig) jag klippte ut det broderade och limmade fast med decupagelim på tavlan. Jag blev ganska nöjd med resultatet men bokstäverna blev lite sneda.
Lådan målad
Tillbehör som sätter krydda på tillvaron

Köket är husets hjärta

Piirakka!

Piirakka med smör på
Till lunch idag har jag ätit piirakka som jag köpte på Åland, det är en sorts öppen pirog med risgrynsgröt i, har man då gott smör till så smakar det ljuvligt, man kan också ha kokta mosade ägg på.
Ålands egenkärnade smör

måndag 12 september 2011

Taxfree!

Vi handlade så klart taxfree när vi åkte till Åland det blev lite av varje salmiakki - lakritslikör, Calvados - som jag ska ha till att lägga in plommon med, färdig mojito - inte lika gott som man gör själv, Roslagspunch - Norrtäljes egen,(mycket god, inte så söt), Latte macchiato - Kaffelikör, Jägermaister, Mozart - chokladlikör, Lapin kulta - Öl och gubbens favoritöl Olvi. Glömde lilla presenten med ögon ; ) som är någon sorts likör (tror jag!)

Åland underbara Åland!

Första morgonen såg jag en häger genom köksfönstret
Nu har vi gjort våran resa till Åland som vi vann och vi hade väldigt trevligt där, längtar redan tillbaka. här kommer några bilder från resan.
Mina kära söner Jimmy och Tobias


Såg en havsörn första dagen

Miljöbil

Röda vägar

Vackra färger på bergen

Ett fint dörrhandtag

Eckerös fiskebodar

En vacker brygga i Eckerö

En hjort

Blåbär fanns det gott om runt husknuten

Jag fick första gäddan på fisketuren med fiskeguide

En paus i fisket vid världens godaste pizzeria Niska

Jimmy njuter vid vedeldade bastun vid stugan

Stugägarens hund, en brasiliansk terrier

Lyxstugan som vi vill hyra nästa gång

Köket i lyxstugan

Sovrummet

Allrum

Badrum

Rolig bild "ser ljuset"

ET

Ljushuvud

Se, jag har fångat solen


Solnedgång sista kvällen

En underbar bild av mina söner som summerar hela resan