måndag 28 november 2011

Mina stora fynd!

Dom här fina böckerna har jag fyndat.
Vi var på julskyltning igår och gick även på katthemmet där jag fyndade dom här fina böckerna, den stora märkboken är från 1947 och den lilla från 1958, jag är såååååååååå glad för dom.
Likaså dom här





söndag 27 november 2011

Adventspynt!


Pyntet i köksfönstret


Monogrammet på gardinen



Så här blev mitt nyrenoverade kök när det är pyntat till advent, jag sydde gardiner av en handvävd gammal duk som jag pyntade med silverkottar. Blomgrupperna har jag gjort i gamla sockerkaksformar och fick på så sätt ljusstake på köpet med hålet i mitten, har även dekorerat dessa med pepparkaksformar. Adventsljusstaken har jag gjort i en avlång gammal brödform.


Blomgruppen på köksbänken



närbild på brickan


Blomgruppen på bordet

Adventsljusstaken

Bricka med pynt på bordet

Här hamnade den virkade hyacinten

Krans av murgröna i fönstret


Matrummet

Köksbänken

Jag önskar er alla en mycket trevlig första advent!

fredag 11 november 2011

Virkad hyacint!

Jag har virkat en hyacint, den tog lite tid att göra för jag har virkat varje blomma för sig, sammanlagt 19 stycken, det var en stor utmaning men jag klarade av det iallafall och är ganska nöjd med resultatet.      

måndag 7 november 2011

Gamla mönster!

Jag har gått igenom alla mina gamla mönster och man kan ju inte låta bli att bli sugen på att sticka eller virka en massa av dem. Detta är bara ett litet urval av vad jag har och man ser ju att amigurumi har funnits länge. Dom virkade hjärtana ska jag iallafall göra till jul, fast i rött och vitt att hänga i ris till köket.



Söt hund!

Vi passade våran sons jättesöta hund i helgen.



Pepsi!

Måste ju bara få visa en rolig bild på min katt, Pepsi, det ser så roligt ut när han ligger på sin kattställning, han är så stor så han täcker hela plattan.

söndag 6 november 2011

GGN !

I lördags var vi som vanligt på GGN, eftersom vi bor så nära att det bara är en promenad härifrån, det är ju årets höjdpunkt här.