söndag 9 december 2012

Lucka nr: 5

                                          Idag ger jag er ett jättesmarrigt recept på...

                                                           Äkta gelehallon
                                                                Cirka 30 stycken

                                                                    10 gelatinblad
                                                                250 g frysta hallon
                                                                        1 dl socker
                                                                 0,5 dl glukossirap
                                                                 Ev. 4 msk. vatten
                
                                                                 Du behöver även:
                                                                     Hjärtformar
                                                                           olja
                                                               strösocker att rulla i

Tina hallonen och mixa dem med en stavmixer. Sila bort kärnorna genom en sil, om du inte vill ha dem kvar, (själv lät jag dem vara  kvar) tillsätt 4 msk vatten om du tar bort kärnorna.
Lägg ner gelatinbladen i vatten 1 i taget, låt stå i 10 minuter.
Blanda glukossirap, socker och hallonen i en tjockbottnad kastrull, koka upp tills sockret löst sig, krama ur gelatinbladen och lägg ner det i den varma gelèn, rör runt så det blandar sig
tag av från plattan och låt det svalna något.
Smörj formarna under tiden med rapsolja, fyll formarna, ställ in i kyl. Rulla sedan i socker. förvara dem i burkar med tätslutande lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar