Idag ger jag er ett jättesmarrigt recept på...
Äkta gelehallon
Cirka 30 stycken
10 gelatinblad
250 g frysta hallon
1 dl socker
0,5 dl glukossirap
Ev. 4 msk. vatten
Du behöver även:
Hjärtformar
olja
strösocker att rulla i
Tina hallonen och mixa dem med en stavmixer. Sila bort kärnorna genom en sil, om du inte vill ha dem kvar, (själv lät jag dem vara kvar) tillsätt 4 msk vatten om du tar bort kärnorna.
Lägg ner gelatinbladen i vatten 1 i taget, låt stå i 10 minuter.
Blanda glukossirap, socker och hallonen i en tjockbottnad kastrull, koka upp tills sockret löst sig, krama ur gelatinbladen och lägg ner det i den varma gelèn, rör runt så det blandar sig
tag av från plattan och låt det svalna något.
Smörj formarna under tiden med rapsolja, fyll formarna, ställ in i kyl. Rulla sedan i socker. förvara dem i burkar med tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar